Se även: Bioguiden

 

Söndag 24 Februari

klockan 15:00

 

Längd: 1:44

Tillåten från 7 år

 

Köp Biljetter Här !

Draktränaren 3

Vad som började som en osannolik vänskap mellan en tonårs-Viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I nästa kapitel kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden, som byn Berks ledare tillsammans med Astrid, och som drakledaren för alla Nattfasor. Deras vänskap prövas hårdare än någonsin tidigare när de möter det mörkaste hotet de överhuvudtaget skådat såväl som en feminin form av en Nattfasa.

Trailer: Draktränaren 3

 

Söndag 24 Februari

klockan 19:00

 

Längd: 2:05

Tillåten från 11 år

Köp Biljetter Här !

Mary Queen of Scots

Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

Trailer: Mary Queen of Scots

Söndag 3 Mars

klockan 15:00

 

Längd: 1:30

Tillåten från 7 år

Köp Biljetter Här !

Van Gogh - of Wheat Field and Clouded Skies

En ny dokumentärfilm om Van Gogh som ger en exklusiv inblick i Kröller-Müllermuseets underbara samlingar. Van Gogh – of Wheat Fields and Clouded Skies visas på Folkets Hus och Parkers biografer från den 11 februari.

I början av 1900-talet köpte Helene Kröller-Müller nästan 300 av hans verk, både målningar och teckningar. Samlingen är idag ett enastående Van Gogh-museum.

I filmen får vi se den holländske konstnären betraktad genom världens främsta Van Gogh-samlares ögon.  Vi får höra en rad ledande experter berättar insiktsfullt om konstnärens förberedelser, teknik och stil.

Trailer: Van Gogh

Söndag 3 Mars

klockan 19:00

 

Längd: 2:06

Tillåten från 15 år

Köp Biljetter Här !

Leto

Leningrad, tidigt 80-tal. Insmugglade LP-skivor med Lou Reed och David Bowie inspirerar en växande undergroundscen fylld av energi och skaparkraft. Det är där Mike och hans fru Natasha träffar en ung Viktor Tsoï. Tillsammans kommer de att förändra Sovjetunionens musikaliska landskap för alltid.

Trailer: Leto

Lördag 9 Mars

klockan 15:00

 

Längd: 1:39

Tillåten från 15 år

Köp Biljetter Här !

They Shall Not Grow Old

Folkets Hus och Parker är exklusiv biografdistributör av årets mest omtalade dokumentärfilm: They Shall Not Grow Old, av Sagan om ringen-regissören Peter Jackson. Filmen har gjort succé på biografer i USA och England och har svensk biopremiär 8 mars.
 

28 juni 2019 är det 100 år sedan freden i Versailles, som innebar slutet för det fem år långa första världskriget. Oscarbelönade Peter Jackson (Sagan om ringen, The Hobbit, King Kong) har gjort en gastkramande autentisk dokumentärfilm om kriget, med hjälp av nyrestaurerade stumma journalfilmer, som färglagts och ljudlagts. Filmens berättarröster är krigsveteraner från kriget, inspelade på 60-talet.

Tack vare den digitala tekniken har Peter Jackson tagit bort repor och smuts och saktat ner tempot på de 100-åriga stumfilmerna så att människor rör sig i normal takt. Jackson har låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel, explosioner.

Trailer: They Shall Not Grow Old

Söndag 10 Mars

klockan 15:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från ? år

Köp Biljetter Här !

Captain Marvel

Carol Denvers (Captain Marvel) gör entré i Marvel Cinematic Universe när en intergalaktisk konflikt är på intågande och hotar henne och alla andra på Jorden. Denna händelse är början på historien om en av dom mäktigaste hjältarna som någonsin funnits...

Trailer: Captain Marvel

Söndag 10 Mars

klockan 19:00

 

Längd: 2:00

Tillåten från ? år

Köp Biljetter Här !

En Kvinna bland Män

Den sanna historien om Ruth Bader Ginsburg som kämpar för jämlikhet och hur hon fick kämpa för att bli domare i Förenta staternas högsta domstol.

Trailer: En Kvinna bland Män

Söndag 17 Mars

klockan 15:00

 

Längd: 1:32

Barntillåten

Köp Biljetter Här !

Småkryp 2

"Småkryp 2" inleds i en liten konservfabrik på landet. Av misstag hamnar en liten nyckelpiga i en kartong med matvaror – som skeppas till Karibien! Hans ena förälder beger sig genast av på en äventyrlig resa för att finna den lilla telningen…

Trailer: Småkryp 2

Söndag 17 Mars

klockan 19:00

 

Längd: 1:17

Tillåten från 11 år

Köp Biljetter Här !

Lucky One

Vincent arbetar långa nätter i Paris undre värld. Han har för länge sedan slutat drömma om ett annat liv, men när han oväntat får ansvaret för sin tonårsdotter Adina får tillvaron ett nytt ljus. Han har aldrig tagit hand om ett barn tidigare och han slits mellan de destruktiva plikter han tvingas utföra på nätterna och viljan att vara en bra pappa. En dag händer något som ställer allt på sin spets.

Regissör Mia Engberg

Filmen är en poetisk betraktelse över hur kärleken och våldet kan rymmas i samma människa. Det är en berättelse om Vincent, men också en historia vår samtid och Vincent skulle kunna vara du eller jag.

 

Söndag 24 Mars

klockan 15:00

 

Längd: 1:29

Tillåten från 7 år

 

Köp Biljetter Här !

Sune vs Sune

Sune är hemma från skolan de första dagarna i mellanstadiet. När han kommer tillbaka är hans plats upptagen av en kille som är rolig, snygg, populär och lite mer tjejtjusare än Sune. Till råga på allt heter han också Sune! Vår Sune blir kallad Sune 2 och känner sig ersatt. När dessutom den nye Sune får huvudrollen i skolans pjäs "Romeo och Julia" finns ingen återvändo. Hela familjen engageras i kampen för att Sune ska få vara Sune, eller åtminstone Sune 1.

Trailer: Sune vs Sune

Söndag 24 Mars

klockan 19:00

 

Längd: 1:46

Tillåten från 11 år

Köp Biljetter Här !

Serenity

Baker Dill är en härjad fiskebåtskapten i Västindien, vars mystiska förflutna till sist hinner ikapp honom när hans ungdomskärlek plötsligt dyker upp. Snart är han insnärjd i ett händelseförlopp där ingenting är som det först verkade.

Trailer: Serenity

Söndag 31 Mars

klockan 15:00

 

Längd: ?:??

Tillåten från ? år

Köp Biljetter Här !

 

Dumbo

I Disneys "Dumbo" möter vi Holt Farrier, en f.d. cirkusstjärna vars hela liv vänts upp och ner efter kriget. Cirkusdirektören Max Medici anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V.A. Vandervere, som vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten.

Trailer: Dumbo

Söndag 31 Mars

klockan 19:00

 

Längd: 1:57

Tillåten från 15 år

 

Köp Biljetter Här !

Kursk

Dramatisering av katastrofen som hände ubåten K-141 Kursk och den statliga försumlighet som följde år 2000. Medan sjömännen kämpade för sin överlevnad, utövade deras familjer en desperat kamp mot politiska hinder och omöjliga odds för att rädda sina älskade.

Trailer: Kursk